Pilgrimsfärd till Ikea

Visserligen drömmer jag om att vandra pilgrimsleden igenom norra Spanien till Santiago de Compostela, men tipset i tidskriften Amos kan ju vara ett alternativ tills det rätta tillfället infinner sig. Brita Häll skriver om sin vandring till ”Mammons tempel”, Ikea. Och varför inte? Även medeltida pilgrimsfärder lär ha varit big business med all kommers längs vägen och vid målet. Trakter som genomkorsades av pilgrimsleder kunde glädja sig åt stor ekonomisk tillväxt för att tala nutidens språk.

Så efter att först chockerats när Göran Everdahl berättade om den moderna pilgrimsfärden i lördagens Spanare i P1, därefter smålett åt idén och slutligen avnjutit Brita Hälls utmärkta artikel om sin vandring funderar jag nu på att pilgrimsvandra till…

Men drömmen om Santiago de Compostela lever kvar. Inga värmeljuserbjudande i världen kan förta ett sådant mål.

Amos

Spanarna

1 tanke på “Pilgrimsfärd till Ikea

  1. Kan förstå att det är ett tempel för många.
    På promenad för bi IKEA ser jag mängder av troend som far dit.
    Snart 50 år i Älmhult ja närmare den 28 oktober så är det 50 år som det startade detta tempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s