Nores Kalle Anka

Läste att första numret på svenska av Kalle anka är till salu. Högsta budet är just nu över 80000. Säljaren är dödsboet efter Laholmsoriginalet Nore Norold. Man kan läsa mer om honom och om auktionen på DNs kultursida

läs mer om Nore

Själv minns jag Nore Norold från mitt sommarjobb i Laholms Bokhandel på mitten av 70-talet (mitt första och finaste betygsomdöme fick jag därifrån av bokhandlare Alf Göransson som skrev att ”min boksynthet var till stor nytta och glädje”. Ni märker att jag 30 år senare fortfarande är stolt över detta).

Nore kom in minst en gång om dagen och köpte ett frimärke. ”Till firman”. Han skulle ha ett skrivet kvitto varje gång och det skulle stå ”kontorsmateriel på kvittot för då kunde han dra av momsen. Detta skattebrott då frimärken inte var momsbelagda hoppas jag nu är preskriberat. Som 18-årigt biträde vågade jag inte göra annat än skriva ut dessa otaliga kvitton.

Kanske är det så man blir rik? Själv äger jag inget ex av den första Kalle Ankan. Däremot ett faksimiltryck av tidningen som gavs ut vid 50-årsjubileet 1998. Någon som vill ge ett pris? Jag kan skriva ett kvitto på ”kontorsmateriel” åt Er.

2 tankar på “Nores Kalle Anka

  1. Haha vilken fin historia- jag läste den högt för min sambo som själv är nystartad egenföretagare och undersöker vad som kan och inte kan skrivas av ”på firman”. Tacka gud för e-mail!

  2. Pingback: Kalle har fått ny ägare « Bodils blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s