Pingsten som försvann

Det är pingsthelg. Hänryckningens tid och i kyrkan firas ”att den helige andes gav sig tillkänna för apostlarna i Jerusalem (Apg. 2:1-13, 37-39). Själv är jag mest hänryckt över det underbara sommarvädret och att trädgårdens blomning formligen exploderat.

Minns många pingstar; konfirmationer, bröllop och trevliga minisemestrar. Men kommer jag minnas den här pingsten? Nej, det är ju en vanlig helg, även om den i år bjuder på trevligt väder här på Öland.

Trots att jag är arbetsgivare och borde glädjas åt den höga produktiviteten jag får ut i maj när annandag pingst är avskaffad och 1 maj inföll på en lördag är jag lite besviken. Jag saknar fortfarande annandag pingst och skule gärna fira tredjedag pingst också. Det skrev jag om för två år sedan och lovade mig själv att alltid ta ut semester på gamla annandag pingst. Men inte heller i år har jag lyckats. Fast jag tog några timmar ledigt i går och firade ”lilla pingstafton”.

http://bodilanjar.wordpress.com/2008/05/11/tredjedag-pingst/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s