En Meccanoflicka berättar

Kristihimmelsfärdsdagen 2010. Det ösregnar ute. Minns tydligt en Kristihimmelsfärdsdag för 11 år sedan då vädret var likadant. Den då 12-årige sonen och jag ägnade hela den dagen åt att bygga en lyftkran i Meccano. Jag är nämligen stolt ägare till Meccanolåda nummer 4 som jag önskade och fick i 40-årspresent av maken. Presenten var inspirerad Jan Myrdals fantastiska bok ”En Meccanopojke berättar” (Wikens förlag 1989).

Får erkänna att jag sedan den dagen inte byggt med mitt Meccano. Men idag är det kanske lämpligt? En helikopter kanske? Eller är jag kanske en teoretisk Meccanoflicka som istället ska fördjupa mig i omläsning av Myrdals bok och lite surfande till spännande Meccanosidor?

Blir du inspirerad? Börja med www.internationalmeccanomen.org.uk/

1 tanke på “En Meccanoflicka berättar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s