Ett liv i lyx

Läser på omvärldskonsulterna Kairos Futures hemsida en studie om lyxbegreppet. De har skapat ett sökprogram som scannar igenom tusentals bloggar och fångar in nyckelord som sedan analyseras. När de sökte efter begreppet lyx i kinesiska respektive svenska bloggar fann de en intressant skillnad. Vad är lyx för oss svenskar? Jo, lyx för oss är fredagsmys och ledighet. För kineser däremot är lyx flotta hus, dyra bilar, shopping. Är det bara olika steg på Maslows behovstrappa eller djupare kulturella skillnader? Men vår lyxdefinition kanske borde exporteras för den känns ändå som ett steg mot ett mer hållbart samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s