En skål till Robert Burns ära

Den 25 januari är det 250 år sedan den skotske skalden Robert Burns föddes. I Skottland firar man denna dag med att äta Haggis och dricka öl och whisky. Haggis (pölsa!?) kan jag vara utan, men lite öl och whisky är aldrig fel. I samband med skålandet kan det vara lämpligt att deklamera följande dikt av Burns (i översättning av Gustaf Fröding):

Och gott öl kom och gott öl for,
för gott öls skull har jag sålt mina skor
och satt mina strumpor i pant i en bod
– med gott öl håller jag upp mitt mod.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s