Litterära Sällskap

Satt på Bromma flygplats igår kväll och väntade på planet till Kalmar- Det finns roligare platser att tillbringa en fredagkväll på, men jag hade faktiskt trevligt sällskap. Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap underhöll mig hela kvällen.Ann Shaffer har skrivit en underhållande bok om några människor på den under andra världskriget ockuperade kanalön. Den boken rekommenderar jag varmt.

Jag rekommend(erar även medlemsskap i Litterära sällskap. På hemsidan www.dels.nu (De Litterära Sällskapens Samarbetsnämnd) finns över 100 sällskap listade. Skulle du inte hitta något som passar så starta ett eget och skaffa ett enkelt och anspråkslöst syfte med verksamheten. I kväll har jag bjudit in medlemmarna i mitt egenstartade sällskap ”The James Joyce Society in Kalmar” till att fira James Joyce födelsedag (han föddes egentligen den 2 februari, men vi tar ut firandet i förskott för att pricka in en lördagkväll). Lite bokdiskussion och mycket pubinspirerad mat samt irländsk öl står på programmet.Litteratur skänker oss många goda läsupplevelser, men kan även tjäna syftet att föra samman människor och skapa forum för att mötas och umgås.

Fler sällskap med andra ord. Både slutna privata och öppna. Finns Tintinsällskapet förresten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s