Tröst för stressad själ

”Om du vill göra en människa lycklig, ge henne då inga rikedomar, men ta några önskningar från henne”.

Så skrev dramatikern Euripides för 2500 år sedan. Och lika aktuellt idag då alla våra önskningar och förväntningar hotar att ödelägga såväl vårt eget liv som vår planet. Det gäller att förstå att vi måste välja och välja bort.

Jag läste citatet i Tomas Sjödins bok ”Ett brustet halleluja”.En bok svår att lägga ifrån sig. Återkommer när jag läst färdigt. Jag väljer bort mycket just nu – TV, städning, promenader, sömn – för att få läsa boken i lugn och ro. Men det känns som ett gott val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s