Nytt guld till Kalmar

Knappt en vecka efter Allsvenskt guld fick arkitekterna bakom Kalmar Konstmuseum Kasper Salinpriset för sitt verk. Härligt. Nu känns det bra att bo i Kalmar. Det är inte alla landsortsstäder som kan / törs / lyckas sticka ut hakan som Kalmar gjort på kulturfronten. Minns när HBK tog guldet 1976. Redan då debatterade man i Halmstad om hurvida staden skulle bygga ett konstmuseum för att permanent visa Halmstadgruppens verk. Troligen är det enbart tack vare Erik Olssons dotter som etablerade Mjellby Konstmuseum som Halmstad idag ärar en av Sveriges intressantaste konstnärskollektiv.

Det är inte var dag man kan läsa om sin nya hemstad på kultursidorna i rikspressen (på sportsidorna har vi ju figurerat flitigt i år), men just nu sätts Kalmar på kartan i många positiva sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s