Mässa på en mässa

Har ståt i en mässmonter i Göteborg i tre dagar. Först byggde vi vår lilla monter på måndagkvällen, sedan stod vi där förväntansfulla på tisdagmorgonen och undrade om någon skulle komma och besöka just oss. Tre dagars med ständigt leende och ömma fötter låg framför oss.

Det kunde varit fler besökare på Badmässan, men vi var nöjda med våra kontakter. Det är sällan man får chansen att skapa små möten med okända människor på det direkta sättet som en mässa erbjuder. Här gällde det att ta ett kliv ut i gången, snabbt läsa besökarnas namnskylt och försöka skapa en samtalsstart: ”Jag ser att du är från Eksjö/Växjö/Västervik/ Hultsfred. Roligt med fler smålänningar. Själv kommer vi från Kalmar och vi ……”. Bloggen är inte rätta platsen att beskriva våra intressanta erbjudanden utan besök vår hemsida www.gila.se.

Men så här dagen efter alla dessa samtal funderar jag ändå på värdet av de korta mötena även utanför säljsituationen.

”Byta ett ord eller två // alla människors möte borde vara så//” skrev Hjalmar Gullberg och det känns så rätt. Ta ett kliv fram och börja småprata!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s