The School of Life

Har precis besökt föfattaren Alain de Bottons bokhandel ”The School of Life” i London. Ja inte fysiskt, men via cyberrymden. Vägen dit går via www.theschooloflife.com.

Konceptet är genialt i en tid då bokhandlarna tvingas slåss mot näthandel och bokställ i bensinmackar och matvaruaffärer, Här är förebilden ett apotek såväl i inredning som i erbjudanden. Här finns särskilt utvalda böcker för livets olika känslolägen. För svartsjuka rekommenderar man Leo Tolstoj som bot och för bristande självkänsla lämpar sig tydligen Charlotte Brontë bra.

Bokhandeln säljer också boken ”There’s a Will, There’s a Way. Or alla I Really Need to Know I learnde from Shaespeare” av Laurie Maguire. Författaren menar alltså att den enda själv-hjälpsboken du behöver i livet är Shakespeares samlade verk.

Verkar en farlig bok att sälja då den förstör marknaden för övriga böcker. Men trots detta har bokhandlen fått en mycket uppmärksammad start. Kanske en affärsidé att starta något liknande i Sverige? Något för apoteken inför privatiseringen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s