Vredens offer

Lördag kväll i Scengymnasiets lokaler i Visby. Förstaårseleverna spelar upp sin pjäs ”Vredens offer” där de valt scener ur fyra grekiska tragedier samt ur komedin Lysistrate. Medea, Antigone, Jason, Ismene och Oidipus och många andra av pjäsernas huvudpersoner gestaltas på scen och det är imponerande att se hur tonåringarna tar sig an de mer än 2000 år gamla texterna.

Under en sådan här kväll tvivlar man inte på kulturens kraft. Tänk att problemställningarna i det antika Grekland känns aktuella i dag och att orden fortfarande bär och tränger igenom dagens mediabrus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s