I väntan på spanarna

Klockan är halv tio på lördagförmiddagen. Det är dags att börja förbereda sig för en av veckans höjdpunkter: Spanarna i P1 klockan 10.03. Kaffebönorna mals, bryggaren laddas, morgontidningen viks ihop och de fina kaffekopparna kommer fram. Snart skall vi få vara delaktigat i ett härligt kvasi-inelllektuellt samtal om samtiden. En titt på P1:s hemsida (www.sr.se/P1) avslöjar dagens ämnen: Jonas Hallberg talar under rubriken ”Den letande människan”, Helena von Zweigbergk om att ”Ögonblicken blir evigheter” och Per Naroskin lär oss att ”Tankens biologi lever livet”. Det blir 45 härliga minutrar och säkert anledning till spännande samtalsämnen mellan maken och mig under lördagspromenaden i eftermiddag.
Jag minns när jag blev spanarberoende. Det var under en bilresa i januari 2003 till en skidbacke i Virserum i norra Småland. Då lyckades faktiskt hela familjen kompromissa om att just det programmet verkade vara något alla kunde stå ut med. Sedan var jag fast.
Nu blir det snabb avrundning för det är bara 4 minuter kvar. Blir du inspirerad går det att lyssna på programmen på webben också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s