Mörbylånga bibliotek

Har haft en hektisk helg tillsammans med Karin Thunberg, Christine Falkenland och Nina Södergran. Vi får fortsätta och umgås under veckan för en deckargåta av Jan Mårtensson kom emellan. Vilken rikedom det är att läsa och höra om nya böcker under veckan och sedan på lördagen kunna cykla till biblioteket och hitta dem i hyllan med nyheter. Det är en fin skatteåterbäring,

Men kassler kommer jag aldrig kunna äta utan att känna Karin Thunbergs tristesskildring från 70-talet. Kasslergratäng med mjölstinn champinjonsås och ananasringar på toppen blir en metafor för ett trist äktenskap  (”En dag ska jag ta mig någon annanstans”).

Christine Falkenland såg jag på Babel i torsdags och tänk att boken Sfinx bara fanns att hämta. När den blir för tung tar jag diktsamlingen av Nina Södergren,  86 år ung, och läser:

Sjunga

som rödhaken i snön

bara för att dagen gryr

och man ännu andas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s