Nya kyrkbacken

Fram till 1900-talet var det personliga mötet mellan människor på kyrkbacken, på torget eller på marknaden den viktigaste källan till information och mänskliga kontakter. Så kom massmedia och plötsligt kunde information och budskap spridas mycket effektivare.

Men nu är vi tillbaka på marknadsplatsen. Fast det fysiska mötet är utbytt mot det digitala torget. Allt fler av oss finns på Facebook och knyter personliga kontakter och 3 miljoner svenskar har redan konto på Facebook. Och i världen finns det 400 miljoner människor med konto.

55 minuter om dagen tillbringar vi på Facebook och det är min ålderskategori 50+ som växer snabbast. Själv gläds jag åt nyupptagna kontakter med mina amerikanska sysslingar. 30 år sedan vi sågs och nu möts vi nästan dagligen.

Igår var jag på ett seminarium om Facebook ur mer kommersiell synvinkel och lärde mig en del om marknadsföring med hjälp av Facebook. Ser ännu inte nyttan för mig som sysslar med Business to Business, men för företag som vänder sig till konsumentmarknaden är det en fantastisk möjlighet – och hot om man inte lär sig hantera sina kunder rätt.

Själv ska jag absolut besöka Gustos kaffebar i Växjö när jag är där nästa gång. Sök efter ”gustokaffe” på Facebook så förstår ni varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s