Klättergrodan

Ack, klättergroda lilla;
ihärdigt under årens lopp
från gren till gren du klättrat upp.
Nu står du högt i buskens topp
men luktar lika illa.

Trodde att Ferlin var sönderälskad, men efter att ha sett en fantastisk pjäs av Lokalteater i Kalmar med  Ferlin som tema   gick jag raka vägen till bokhyllan och började läsa om hans dikter.  Och visst har han överlevt min tonåriga sönderläsning och visst finns det så mycket mer än ”Barfotabarn” och ”Inte ens en liten grå fågel”.  Ovanstående dikt till exempel.  ”Klättergrodan” har gett namn till pjäsen där en utbränd schlagerförfattare får gå tillbaks i i tiden och möta Nils Ferlin och hans samtida författarbröder och -systrar på Cafe Cosmopolite. Levande 1900-tals historia i ord, bild och musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s