Elfte generationens Långarydssläkting

Fick just ett brev från släktföreningen för världens största kartlagda släkt, Långarydssläkten. Jag är tydligen en del av elfte generationen som härstammar från bonden och kyrkvärden Nils Andersson med hustru Börta. De levde i Våthults församling i västra Småland på 1600-talet. Tanken svindlar och jag läser släktträdet baklänges: pappa Kurt, farfar Georg, farfarsfar Viktor, farfarsfarfar Gustav…Så långt finns det släktberättelser som lyfter fram namn och årtal till kött och blod. Men sedan får fantasin och de generella historiekunskaperna ta vid.

Barnsligt roligt känns det. 12 september blir det släktträff i Långaryds kyrka. Hoppas inte alla 99000 nu levande släktingar kommer. Men gärna många. Och släktvapen finns både som tygmärke, flagga och servett. Hemsidan avslöjar också att det i min hemkommun finns 39 andra ättlingar. Egen liten släktträff kanske?

Kära Dick Harrison och Bodil Jönsson, visst är det roligt för er att få veta att ni är släkt med mig? Och bloggläsare hör av er så vi kan lista ut hurvida vi är bryllingars bryllingar eller inte.

9 tankar på “Elfte generationens Långarydssläkting

  1. Pingback: Tidevarv komma, tidevarv försvinna « Bodils blogg

  2. Pingback: Tidevarv komma, tidevarv försvinna « Bodils blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s