Ivars kvinnor

Det är säkert över 20 år sedan jag läste något av Ivar Lo-Johansson. Har gallrat rätt hårt bland titlarna i bokhyllan så där finns bara några enstaka böcker kvar av honom. Men måste medge att jag är sugen på att läsa om någon bok nu. Och framförallt läsa ”Ivar Lo-Johansson och kärleken” av Margareta Wersäll.

Maria Nordberg, Loyse Sjöcrona, Lillian Kåge, Ingrid Stiernblad, Sara Lidman och Ann Smith. Min tidigare bild av den ensamme ungkarlen som valde skrivandet före kärleken behöver revideras. Det enda som stämmer är att han valde skrivandet före barn och äktenskap. Eller kommer det snart ut en bok om hans okända barn?

Men visst är det härligt att få frossa i kärlek och relationer och få kalla det litteraturhistoriska studier! Framförallt är jag nyfiken på Loyse Sjöcrona. Hon som efter en sommar med Ivar Lo flyttade samman med Barbro Alving för en livslång relation. När skrivs biografin över henne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s