Böcker billigt bränsle

Gamla böcker har blivit eftertraktade i England rapporterar engelska Metro. Nu töms hyllorna i antikvariaten och på loppmarknaderna på tidigare osålda gamla böcker. Att köpa böcker för några pence styck är ett mycket billigare bränsle än ved och kol. Särskilt engelska pensionärer investerar sin tid i att få ner uppvärmningskostnaderna genom att jaga de billigaste fyndlådorna med böcker i.

Kanske ett tips till Kupan och andra i Sverige? Packa alla gamla bokklubbsböcker som ingen vill köpa ens för en krona i säckar och sälj som alternativved istället.

”Där man bränner böcker kommer man snart också att bränna människor” sa den tyske författaren Heinrich Heine på 1800-talet. Och tyvärr har han fått rätt många gånger. Men det är nog dags att skilja på böcker och böcker samt syfte och syfte. För med all respekt för Bra Böckers stora utgivning av romaner på 70-talet så behöver kanske inte alla loppmarknader, antikvariat och svenska hem ha bokhyllorna fulla av dessa. Lite gallring tål vi för att göra plats för den nya utgivningen.

Men det lär dröja innan jag tar en bok ur mina hyllor och stoppar i kaminen. Man kanske kan byta gallrade böcker med grannen och elda upp varandras stället? Det går nog lättare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s