Helgmålsringning

Nu ringer kyrkklockorna i Vickleby. Klockan är sex på lördagkvällen och det är helgmålsringning. En  passande påminnelse om vikten av eftertanke och vila även för oss som är lite klena i tron.

Läser just nu i och om Eyvind Johnsons Krilon-triologi och följande citat passar bra till kyrkklockornas klang:

Att jag tror på mänskligheten, att jag tror att det kan bli ett kärl för lycka, att jag tror att anden kan växa i den om den får friheten och frihetens möjlighet. Att jag tror att mänskligheten ska kunna skapa ett gott samhälle någon gång [ …]. Jag är inte så där bottenlöst god, men jag vill tjäna godheten, för jag inser dess betydelse. Och jag inser rättvisans, rättfärdighetens betydelse. Jag inser att världen måste vara förnuftigt ordnad så att människor kan ha det hyggligt i den.’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s