Konsumera eller konsumindre?

Den fyndiga rubriken är återvunnen (dvs stulen) från en reklamaffisch i Stockholms tunnelbana. Tror att det var reklam för en utbildning på Södertörns högskola. Själv försöker jag konsumindra prylar och istället konsumera upplevelser.

I lördags var jag på Vida konstmuseum på Öland.  Ett fantastiskt ställe att konsumera upplevelser på. Njöt av Ulf Trotzig, Bertil Vallien, Ulrica Hydman-Vallien, Lena Cronqvist  och många andra. Njöt också av kaffe och chokladkaka och reflekterade lite över att det mitt på Öland finns detta fantastiska museum och konsthall på över 2000 kvm helt  byggt av privata pengar. Deta till skillnad från ett annat fantastiskt museum i samma storleksklass nämligen Kalmar Konstmuseum som är till stor del skattefinansierad och byggt under stora protester och hätsk debatt. Och som spräckte den satta budgeten med råge. Det ställer till det i huvudet på en stackars kvinna som i grund och botten tycker att skattemedel är nödvändiga för ett bra kulturliv och att detta är en viktig del av välfärden.

Lite prylar konsumerade jag dock. Visste inte att jag behövde en ny brandsläckare förrän jag kom in i Vidas museibutik. Då visste jag att jag behövde det. En som var vit i grunden och dekorerad i svart av Ulrica Hydman-Vallien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s