Slow -lev livet omsorgsfullt.

För många år sedan hade Telias personaltidning ett reportage om ett duktigt team av tekniker i Småland. Reportaget var välskrivet, men rubriken blev oförglömlig och drog löjets skimmer över hela teamet. ” I Urshult har teknikerna inte bråttom” tror jag det stod. Men egentligen var budskapet att man arbetade metodiskt och omsorgsfullt och gjorde rätt från början.

Lite av den filosofin finns i slow-rörelsen. Jag har just läst en bok av Carl Honoré: Slow. Lev livet långsamt (Bazar 2006). En bra, men ganska amerikansk bok. Känner dock att slow-rörelsen aldrig kommer lyfta i Sverige om vi fortsätter att betona långsamhet. Åtminstone för mig kryper det i kroppen av det ordet. Omsorgsfullt är en bättre benämning tycker jag. För det är vad slow-rörelsen egentligen handlar om. Omsorg om matlagning och matstunder, omsorg i arbetssysslor och omsorg om våra nära och kära.

Ansluter mig gärna till omsorgs-rörelsen. Var kan man teckna medlemsskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s