Den disträa trädgårdsmästaren

Sitter och tittar på Mandelmanns trädgård  på  TV och funderar på om jag ska börja odla hasselnötter. Det ser så mysigt ut att gå och plocka nötter i sin egen lund. Snygg korg hade han också. Och nästa år måste jag ha mycket rödbetor. Så går jag ut i köket för en kopp te. Oj med odiskad disk! Synd att det är min (o)tur. Och hoppsan. Köksvågen står framme och på den en skål med två kilo äpplen. Gjorde jag aldrig något mos igår? Och var tog korgen med de äpplen som ska slås in i silkespapper vägen? Står den kvar ute?

Men en vacker ros blev jag faktiskt färdig att både plocka och sätta i vas. Den står så fint och oberörd på soffbordet tillsammans med 3 dagars gamla DN i drivor omkring sig. ”Rosor är ändå rosor // om än i sprucket krus”. Och på fredag kommer mor och faster. De längtar säkert efter att göra äpplemos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s