Skördefest på Öland

Så har Öland haft ännu en lyckad skördefest.  Konstnatt, utställningar, teater, grönsaksförsäljning, konserter, kulinariska upplevelser, loppmarknader… och…och… Massor med besökare från när och fjärran. Den här helgen lär vara den bästa tuisthelgen på Öland och ett arrangemang som sätter landskapet på kartan ordentligt.

Tänker varje år att en mer handfast illustration av visionens kraft och möjlighet har jag aldrig upplevt än detta.  I mitten på 90-talet var jag på ett seminarium där vi företagsrepresentanter skulle presentera projekt för masterstudenter och attrahera dem för att ägna tid och kraft åt just vår verksamhet som ett led i deras utbildning. Dåvarande hotellägaren till Strand Hotell i Borgholm Rolf Attoff var där och presenterade en idé från ön Jersey där man varje år hade en berömd matvecka. ”Detta skulle vi kunna göra på Öland” sa han och beskrev ön som Sveriges Provence med enorma möjligheter att utveckla en höstturism kring mat och skörd. Tror inte jag var den enda som tyckte det lät väl otroligt. ”Inte är väl Öland lika fantastiskt som kanalön Jersey eller Provence”.

Men fel hade vi. Den fantastiska visionen han målade upp är vida överträffad idag när vi trängs i massor på Ölands alla bygator. Har ni inte varit här ännu så välkomna till Öland, ”Sveriges Provence” sista helgen i september nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s