De vänsterhäntas dag

Idag är vi 11% av befolkningen som räknar med att verkligen uppmärksammas av ni andra 89 procenten. Det är vår dag nämligen. De vänsterhäntas. Men än har jag inte sett till några festligheter. Fick ett grattis på SMS från sonen och skickade tillbaka ett dito då mina gener gått i arv till honom. Han rapporterade från Gotland att där inte verkade vara några speciella festligheter. Här på Öland har jag inte sett till något. Jo maken har lovat att vi ska skåla med något gott i glasen i kväll och att han dagen till ära ska dricka med vänster hand.

Jag är för blygsam för att räkna upp alla framstående personer som är vänsterhänta och alldeles för hypokondrisk för att beskriva de sjukdomar som var överrepresenterade hos vänsterhänta. Vill inte heller framstå som så gammal jag faktiskt är genom att berätta ett skolmine från 4:e klass då min lärare tvingade mig skriva med höger hand eftersom vi fortfarande använde bläckpennor i skolan och vänsterhänthet går inte ihop med bläckpennor. Det blir liksom ingen text utan allt bläck hamnar på vänster hands sida och på vänster tröjärm.

Nu råkade det bli sagt och  det var faktiskt inte 30-tal när det hände utan 1968. Fast det var i en halländsk bondby om det förklarar något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s