Twitterature

Läser i dagens DN att Penguin Books kommer att publicera sammanfattningar av världslitteraturens viktiga verk i ett format på max 2800 tecken. Det Bästas utgåvor på 60- och 70-talet av mer eller (mest) mindre kända böcker i kortformat där fem romaner rymdes i ett bokformat är alltså hopplöst omodernt. Det nya projektet går under namnet ”Twitterature” med anspelning på mikrobloggen Twitter där varje text kan vara max 140 tecken. Twitterature tillåter alltså detta gånger 20.

Ärligt talat känns det inte särskilt lockande. Hellre läsa färre böcker än ointressanta koncentrat. Eller varför inte läsa noveller istället. En av de mest oförglömliga novellerna tycker jag är August Strindbergs ”Ett halvt ark papper”.  Den skulle klara ”Twitterature-gränsen” då den består av 2578 tecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s