Paradigmskifte

I går var jag på ett forskningsseminarium om entreprenörskap och företagsutveckling. Då diskuterade vi bland annat de nya digitala medierna: blogg, facebook, youtube……Alla vi medelålders företagsledare kände oss mer eller mindre obekväma och frågande inför hur vi ska hantera dessa nya kommunikationsmedel i vår verksamhet och marknadsföring. Hör de hemma eller inte? Kommer vi stå på perrongen när tåget mot framtiden rusar förbi?

Men visst är det spännande med alla nya möjligheter och paradigmskiften? Och visst är det ett privilegium att få vara med i de snabba förändringarnas tid?

När slog du i en uppslagsbok sist? Själv var det nog fem år sedan och jag är glad att det aldrig blev av att köpa Nationalencyklopedien. Wikipedia och Google har revolutionerat vår kunskapsinhämtning (och mitt korsordslösande). Och tänk att kunna umgås med sina utflugna barn på Facebook på ett enkelt och otvunget sätt.

Nästa telefonsäljare som ringer mig och vill att jag ska annonsera vårt företag i en ny fantastisk katalog ska få svaret att vi bara satsar på Youtube och Facebook. Kanske ett bra sätt att få snabb slut på envisa säljare. Sedan återstår ju realiseringen och att övertyga styrelsen. Kanske lite tidigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s