Läsa om böcker

En del böcker vill man gärna läsa om, andra är faktiskt roligare att läsa om.  Ursäkta vitsen; kunde inte motstå.

Idag läste jag om Olof Lagercrantz dagbok från 1954. En tunn självbiografisk skrift full av vemod och vackra tankar. Det är en läsupplevelse som dröjer kvar i tankarna länge. 

Men nu är det lördagkväll och dags för lite lättsammare läsning. Nya sajten www.boktipset.se är då en lämplig start. Här kan man läsa om böcker.  Det är väldigt trevligt också.

Men imorgon ska det bli ännu en omläsning. En lättsam sådan. Ingen vår utan den härliga barnboken ”Den hemliga trädgården” av Frances Hodgson Burnett.  En klassiker om naturens och trädgårdars läkande kraft.  Visst blir ni frestade av baksidestexten:

”Den hemliga trädgården” är berättelsen om två ensamma, hämmade och skygga ungdomar, Mary och Colin. Om hur de i sin övergivenhet finner tröst hos varandra. Om den sedan länge stängda och förvuxna trädgårde som blir deras gemensamma hemlighet. Om det goda och glada naturbarnet Dickon, som hjälper dem att iståndsätta den förfallna anläggningen. Och om hur vänskapen och arbetsgemenskapen återger dem hälsa och livslust och får glädjen att blomma i kapp med trädgården”.

Sentimentalt, klassromantiskt och sockersött, men ändå svår att inte charmas av.  Finns säkert att köpa på ett antikvariat. Rekommenderas till det litterära husapoteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s