Denna dagen ett liv

”Denna dagen ett liv”. Ända sedan jag var på Joyce-föredraget häromdagen har den meningen malt i bakhuvudet. Den passade på något sätt med ”Ulysses” som odödliggjort en enda dag; den 16 juni 1904. Men varifrån kom citatet?

Plötsligt minns jag: Farbror Melker i Saltkråkan! Även han kunde se en vanlig dag som ett smycke. Och härmed överlämnar jag till litteraturforskningen att finna ytterligare samband mellan Astrid Lindgren och James Joyce.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s