Schack Matt!

Fick ett SMS från äldsta dottern häromdagen. E5 stod det. Helt obegripligt och jag skickade raskt ett skadeglatt ”Hallå, har du halkat på tangenterna”. Skrattar bäst som skrattar sist. Svaret kom raskt: ”Vi spelar ju schack. Glömt?”

Hm, visst ja. Hon fick ett magnetschack av mig i julas med texten E4 på etiketten. Vi hade tidigare pratat om hobbies på utdöende och trodde bägge att korrespondensschack nog sett sina bästa dagar. Och det klart att systemet att skicka ett brev med sitt drag och sedan vänta några dagar eller veckor på svaret känns otidsenligt. Men av sajten www. openingmaster.com att döma lever korr schack i högsta drag, fast med moderna kommunikationsmedel som hjälp. SMS t ex.

Ska nu skicka ett SMS medE3 som drag. Men känner att det blir nog inte så många korr partier framöver. Det är svårt att rekapitulera strategin efter några dagar. Får utmana dottern med traditionellt spel nästa gång hon kommer hem istället.

http://www.openingmaster.com har förresten 795 439 partier av korr schack dokumenterade så har ni en sysslolös kväll finns där material att analysera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s