Webflanör

Hörde ett nytt ord i ett radioprogram häromdagen: webflanör. Har glömt i vilket program (Spanarna?), men kände att det var en definition som passar mig bra.

På jobbet är jag en energisk surfare på internet. Måste snabbt ta reda på när sista dagen för anbud på ombyggnad av Tröstlösa Hults skola är eller om Täckningsbidrag 2 ska innehålla materielpåslag. Men hemma flanerar jag verkligen bland allt jag inte behöver kunna, men gärna vill veta.

Börjar kanske med ett besök i någon internetbokhandel och vandrar ut en slant fattigare och om några dagar en bok rikare. läser Sydsvenskans nätupplaga och tittar på rubrikerna i någon utländsk tidning. Kollar vad Carl Bildt har för sig och har den flitige Peter Englund skrivit något nytt på sin blogg? Lite frågesport innan jag frossar i lite recept på Tasteline. Ska till Stockholm nästa vecka och måste se vad som går på teatrarna. Och vad går på TV ikväll?

Så går tiden för flanören som borde tömma diskmaskinen, lägga i en tvätt, motionera och förbereda morgondagens jobb. Men är man ute och flanerar så är man. Tids nog kommer jag hem. Ska bara skumma Aftonbladet först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s