Märkesromantik

”Losing of my passport was the least of my worries; losing a notebook was a catastrophe” (Bruce Chatwin).

Sitter och skriver i min anteckningsbok från Moleskine. Likadan som Hemingway, Picasso och VanGogh använde. Nåja, reklamen överdriver lite för min anteckningsbok tillverkas av ett företag grundat 1998. Dock lär stilen och andan vara densamma… Och jag går glatt rakt i fällan. De är välgjorda, snygga,  praktiska och…dyra.  Sitter och bläddrar i en gammal anteckningsbok och upptäcker att i januari 2004 läste jag Sigrid Kahles memoarer ”Jag valde mitt liv”. I februari var jag på ett föredrag av Carl-Göran Ekerwald och skrev upp att ”konsten stannar tiden” . Bläddrandet plockar fram minnen och bortglömda hågkomster.Filmen ”Coffee and Cigarettes” av Jim Jarmuch fick fyra plus i kanten. Kanske dags att se om?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s