Mat som vetenskap

Har hittat en ny trevlig matblogg. Matmolekyler heter den och skrivs av Malin Sandström och Lisa Förare Winbladh. De har fått forskningsmedel från FORMAS för att skriva en bok om mat med naturvetenskaplig förankring. Arbetstiteln är ”Molekylär gastronomi i ditt eget kök” och under forskningsarbetet kommer de även skriv bloggen Matmolekyler. Verkar väldigt spännande. Äntligen en uppföljare till min 90-tals favorit ”Koka soppa på fysik” av Jan-Boris Möller och Hans-Uno Bengtsson där många ”sanningar” om matlagning punkterades. Minns att marinering inte behövde göras särskilt länge. Marinaden trängde ändå bara in några millimeter samt att en termometer är kockens bästa vän.

På tal om mat: när jag bodde på hotell häromveckan fanns följande citat målat på väggen i frukostmatsalen:

I was on diet for two weeks and all I lost was fourteen days” (W C Fields)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s