Visa din bokhylla

DN skriver idag om att sajten Bookrabbit uppmanar sina besökare att ta en bild på sin bokhylla och publicera den på Bookrabbits sajt. Där finns nu 900 bokhyllor att titta på. Jag tittar runt på mina bokhyllor med kritiska ögon och undrar om jag skulle våga visa dem utan besök av en bokhyllestylist. Jag vill inte gärna avslöja för omvärlden att jag har en hel hylla med Bigglesböcker och en hylla med Maria Langdeckare. För att inte tala om mina tidskriftsamlare med Fantomen och Asterix. Men kanske kan fotot tas så att tre årgångar Lyrikvännen syns strax under hyllan med Olof Lagercrantz samtliga böcker?

Men tänk om publiceringen av bokhyllor är en variant av nätdating?  Då kan jag strunta i det hela. Mina bokhyllor har precis som jag redan hittat en partner. Biggles samsas med floror och fågelböcker, Kapten Hornblower och Peter Englunds samtliga tegelstensdokumentärer. Såväl mina bokhyllor som jag själv trivs väldigt bra med detta. Det blir inget offentliggörande av de schizofrena hyllorna. Men det är kul att titta på andras hyllor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s