Clas Ohlson & Co. Insjön

Vill ha!

Vill ha väldigt mycket ur Clas Ohlssons katalog. Inte årets, utan från 1933 års katalog. Jag har precis suttit och bläddrat i ett nytryck av den och känner att det är en hel del jag behöver. Jag behöver t ex en radiobyggsats för en en-rörs mottagare för 8,65 kr. Då kommer jag kunna lyssna på radiostationer över hela Europa. Sedan behöver jag en kamera för rullfilm 6*9 cm. Kanske en grammofonskiva av märket ”Husbondens röst” för 2,50 kronor. Kalle Jularbo eller Hawaii-musik?

Men absolut nödvändigast är brevkursen ”Koncentrera Eder”, skriven av Reinh. Gerling. Den vänder sig till ”intellektuellt arbetande, tankspridda, nervösa och minnessvaga” (!). Den kostar 3 kronor, men då ingår ett porträtt av författaren.

Sonen vill gärna ha boken ”Amatörfyrverkaren” som vänder sig till händiga pojkar och som ger ”anvisningar till förfärdigandet av moderna fyrverkeripjäser”. Kanske lämplig födelsedagspresent?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s