Jakten på den försvunna stationen

Jag köpte på Internet en tågbiljett mellan Helsingborg och Laholm. Valde en ombokningsbar för att få full flexibilitet. Det behövde jag så glad i hågen gick jag in på Helsingborgs station för att byta den mot en biljett på ett senare tåg. Stationen? Jag stod på ett apotek! ”Här finns ingen station längre” upplyste en vänlig vitrockad dam. ”Pressbyrån sköter biljettförsäljningen numera”.

Pressbyrån kunde tyvärr inte hjälpa till för biljetten var inte köpt där. Istället blev det 15 minuters väntan i telefonkö innan jag kom fram till SJ:s kundtjänst. Där lyckades jag köpa en ny biljett och fick ett löfte att kunna lösa in den gamla på en station inom 90 dagar. Ska jag få ut mina 85 kronor måste jag alltså hitta en station i sommar. Det verkar vara ungefär lika svårt som att hitta ett postkontor. Kommer säkert besöka många frisörer, apotek och pubar i sommar där det tidigare funnits en station.
fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s