Invigning

Så var det äntligen dags. Kalmar konstmuseum stod färdigt efter sju sorger och åtta bedrövelser. Bygget har kantats av hätsk lokal debatt, överklaganden och galopperande kostnader. Men nu var det dags för landshövdingen, kommunalrådet och kulturministern att inviga museet. Vi var många förväntansfulla besökare som strömmade in i byggnaden. Intrycket? Det är härligt att bo i Kalmar. Tänk att ha ett konstmuseum värt namnet att slinka in titt som tätt. Det blir en given punkt på ”måste-listan” när det kommer besökare till stan.

I lördags kunde vi se Swetlana hegers utställning ”Smoke”. Först med egna ögon och då med ett litet besviket ”jaså”. Sedan efter att ha lyssnat på ett samtal mellan konstnärinnan och curatorn Martin Schibli med en annorlunda blick och plötsligt blev hennes collage så mycket mer givande och intressanta. Guy Ben.Ners film ”Stealing Beauty” som utspelar sig på Ikea-varuhus var en pärla redan från början.

Ute i parken står sedan Daniel Segerbergs ”raukar” av förpackningsmaterial och förvandlar för några månader parkens utseende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s