For sale: baby shoes, never worn

Jag kämpar på med min Carsten Jensens ”Vi, de drunknade”. Har kommit drygt 100 sidor och den är fantastiskt bra. Men även om jag betraktar mig som en snabbläsare så kommer den ta både tid och kraft. Flyr därför ibland in i andra parallella läsprojekt. Läste i DN i helgen om flash fiction. Flash är noveller på högst 250 ord och detta har blivit en egen genre på nätet. De riktigt bra novellerna anses vara de som håller sig under tio ord. Margaret Atwood har skrivit följande flash fiktion: ”Ville ha honom. Fick honom. Skit också.”

Men detta är inget nytt fenomen. DN har på Namn och Nytt sidan i flera veckor haft en tävling om ”sexnoveller”, dvs i detta sammanhang noveller på högst sex ord och här citerade man Hemingway som hävdade att sex ord räcker för en god historia och som bevis skrev han följande berättelse: ”For sale: baby shoes, never worn”.

DN:s läsare har under vintern skickat in egna sexnoveller och två av mina favoriter är bägge historiska noveller:

”Här kommer pannkakorna, Erik. Erik? Erik!”

Du skulle ju boka rum Josef!”

En kul sida med flashnoveller finns på
www.wired.com/wired/archive/14.11/sixwords.html

Men nu har jag flytt nog från invånarna i staden Marstal. Åter till Carsten Jensen alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s