”Det är bara naddarna som ska ner”

För en vecka sedan satt jag i trädgården och drack kaffe och läste tidningen. Idag är det fullt snökaos utanför fönstret. Det är storm och halkvarning över södra Sverige och några utomhusprojekt känns inte lockande i påsk.

När det blir sådan här bakslag i vårvädret tänker jag alltid min mormor som filosofiskt sa på sin bromölladialekt att det är ”naddarna som ska ner”. Hon hade en klar statisk uppfattning om att det alltid fanns en viss mängd snö och dåligt väder ovanför molnen som måste komma ner varje år. Inget att vara upprörd över utan bara bra att förrådet av bakslag töms så att vi återigen kan sitta i trädgården med en kopp kaffe och njuta av vårsolen.

Det tycker jag är ett fint förhållningssätt till vädrets bakslag.

1 tanke på “”Det är bara naddarna som ska ner”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s