Varje människa är ett skåp

Mina studier av 60-talet ledde mig till en härlig omläsning av Lena Larssons memoarbok ”Varje människa är ett skåp”. För yngre läsare kan jag berätta att LenaLarsson var en mycket färgstark inredningsarkitekt (även bokstavligen för på ålderns höst färgade hon sitt hår morotsrött) som under flera decennier stred för en funktionell boendemiljö. Hennes memoarer utstrålar så mycket livsglädje, klokskap och yrkesstolthet att man blir lycklig av att läsa den. Och vilka bilder och teckningar! Hittar du den på bibliotek eller antikvariat så missa inte tillfället att läsa den.

Mer om Lena Larsson finns bl a på http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lena_Larsson_%28inredningsarkitekt%29&oldid=5521435

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s