Litterär patience

Så skönt! Nu behöver jag inte ha dåligt samvete för alltför idogt läggande av patiencer. Självaste Gunnar Ekelöf var en hängivare patience-spelare. Det har jag lärt mig av hans självbiografi som nyligen kommit i pocket. (Ska sanningen fram står detta redan på sidan 9 i boken och längre än så har jag inte orkat läsa).

Dock, Gunnar Ekelöf hade en patience-bricka i knät av masonit. Själv sitter jag framför datorn. Vad heter det när man lägger patience med en riktig kortlek? Manuell patience? Och vart har alla masonitskivor tagit vägen?

Slut på djupsinnigheterna. Nu lägger jag en spindelharpa istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s