Ljuva 60-tal?

Om två veckor ska jag arrangera en 60-tals middag för några vänner. Vi är sex damer som ska träffas och tillsammans laga maten. Jag har påbörjat de mentala och teoretiska förberedelserna. De praktiska som innebär panikstädning och inköp spar jag till sista minuten. Förresten läste jag i en värdinnehandbok från 1962 att ”hinner man inte städa så kan man lägga en klick såpa på elementet så luktar det nystädat”. Bra tips.

Husmoderns köksalamanack från 1966 är full av trevliga recept. Gratinerad torskrom låter väl som en kulinarisk sensation. Jättelätt om man häller över en burk färdig champinjonsoppa och sedan gratinerar torskromskivorna (även de från konservburk naturligtvis) i 20 minuter i ugnen.

Boken ”Etikett är lätt” från 1962 föersäkrar att det numera är acceptabelt för damer att gå utan hatt samt att man tar av handsken när man hälsar på en betydligt äldre dam eller på en vördnadsvärd man – exemplifierad med  chefen eller en lärare. Män förmanas att aldrig kyssa ogift dam på hand och att aldrig ha hatt på inomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s