Jag står framför havet del 1

Den 3  december (Ofrivillig turist) påstod jag att Lennart Sjögren var upphovsman till nedanstående dikt. Nu vet jag bättre. Det är Göran Palm som skrev den och den finns i diktsamlingen \”Världen ser dig\” från 1964. Här nedan kommer ett korrekt citat.

 

Havet av Göran Palm

 

Jag står framför havet.

Där är det.

Där är havet.

Jag tittar på det.

Havet. Jaha.

Det är som på Louvren.

4 tankar på “Jag står framför havet del 1

 1. En väldigt kul dikt som jag ofta får associationer till i alla möjliga situationer.
  Han försökte driva med en genre och fångade något väsentligt för människan, möjligen av misstag.

  Med vänliga hälsningar,
  Matteus Åkesson

 2. Pingback: New York Rhapsody | Johannas blogg

 3. kommentar 1 och 2; vet ni ens vad ni pratar om?
  kommentar 1; han driver inte med någon genrer och fångar inte det han gör utav misstag. det är en väl genomtänkt dikt. Om man inte har varit vid havet någon gång så får man bilden utav att havet ska vara något extra, att man ska bli helt tagen när man ställer sig framför det öppna vattnet. Men allt folk säger gör att man bygger upp en förhoppning om hur det kommer att vara, vilket sedan leder till att man blir besviken när man väl kommer dit. Lika så med Louvren. Folk talar alltid om vilken fantastisk upplevelse det är, men när man väl kommer dit så har ens förväntningar blivit så höga att man istället blir besviken och inte upplever denna ”WOW” känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s