Borgmästarens dagbok

Laholms siste borgmästare Axel Malmquist gav i början på 1970-talet ut delar av sin dagbok i bokform. Jag roar mig ibland med att läsa vad som hände i hans värld och för 65 år sedan (5 december 1942)  var det dags för en bridgeafton:

Vi åt vid halv nio-tiden efter följande matsedel: sillåda, selleri-bottnar med svampstuvning, stekt späckad grishals, ost, kex. Ett par flaskor rödvin sköljde ner kötter, snaps och pilsner det övriga. Grishalsen, 2 kg, hade jag fått av min vän laxfiskaren Arthur Svensson, som slaktat sin hushållsgris och velat dela med sig.

Vilka var då gästerna? Jo distriktslantmätaren, rektorn, stadsläkaren, järnhandlaren, sparbankskamreren och en disponent.

Vilka som vann bridgen framgår inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s