Fynd i bokhyllan

Rensade lite i bokhyllorna i förmiddags. Jag behövde lite mer plats och så var dessutom hyllorna allmänt stökiga. Hittade en diktbok av Jörgen Nash, Rebellen i vårt röda blod från 1981. Minns ni honom? Han startade ett kollektiv i Drakabygget utanför Örkeljunga 1960 där han förutm att utveckla sitt konstnärskap dessutom iscensatte ett stort antal s.k. happenings.

Bläddrandet av diktsamlingen väcker minnen och ger bilder på näthinnan av hans fantastiska emaljkonstverk. Vill ni veta mer om honom, hustrun Liz Zwick och brodern Asger Jorn så besök gärna konsthallen i Örkelljunga (/www.drakabyggetkonsthall.com/). Hurvida han verkligen var den som halshögg ”Den lille havsfru” i Köpenhamn får vi dock aldrig veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s