Fru Ekelöf

Hundraårsdagen av Gunnar Ekelöfs födelse har inspirerat till en del läsning både om honom och av honom. Jag köpte den evigt alerta Lyrikvännen som hade ett temanummer om honom och där en artikel som bl a hans hustru Ingrid skrivit fanns. Inspirerad av detta har jag sökt vidare och funnit att även hon gett ut dikter. Året innan de gifte sig gav hon ut Gobeläng. Då var hennes efternamn Flodquist. Numera är det ingen större konst att få tag i antikvariska böcker utan det är bara att söka på Internet och beställa. Bekvämt, men inte lika roligt som när man besökte antikvariat så fort tillfälle gavs med en inköpslista i högsta hugg och med förhoppningar om god jaktlycka. Var i Stockholm på tjänsteresa dagen innan mitt intresse för fru Ekelöf väcktes och gick in på Ryös antikvariat. Hittade en del, men var ju ovetande om Gobeläng. Det visade sig nämligen efter Internetsökning att just detta antikvariat hade boken. Den är nu beställd och förhoppningsvis kommer den med posten i morgon så jag kan skriva om den efter helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s