Pappas födelsedag

Idag skulle min far fyllt 83 år. Men han fick uppleva 79 födelsedagar under sin levnad. Sådana här dagar blir extra vemodiga, sorgsna och fulla av tankar kring ”tänk om han fortfarande levet, då skulle vi…”.

En sådan här dag minns jag tillbaka på alla härliga födelsekalas. Alla släktingar och vänner som kom för att fira. God mat och gott kaffebröd och  tårtor. Det blir många minne som passerar revy.

Pappa återkom själv ofta till sin 20-årsdag. Året var 1948.  ”Då hade jag bott hemifrån i sex år” berättade han. ”Först som dräng, sedan som mejeriarbetare”. När jag fyllde 20 cyklade jag hem til det lilla småbruket i mellersta Halland  utan några förväntningar alls. Jag visste nämligen att det var en större händelse på gång i hemmet än att näst äldsta sonen skulle fylla 20″. Ett syskon var på gång. Och väl hemma fick jag se min yngste lillebror, nummer 8 i syskonskaran. Han var då 5 dagar gammal. Men trots att mor precis kommit upp ur barnsängen, hade hon inte glömt mig utan bakat en tårta för att fira födelsedagsbarnet.”

Trots alla härliga födelsedagskalas pappa fick uppleva och alla tårtor under åren,  marsipan, mördeg, mocca, choklad,…., var det nog ingen som slog tårtan på 20-årsdagen.

 

Tag vara på ditt liv

Akta det väl

För nu är det din stund på jorden

(Vilhelm Moberg)

 

1 tanke på “Pappas födelsedag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s