Jag väljer att skriva

Läser i DN om hur språket förändrats under 20-talets första decennium. Ordet välja blev det ord som kulturredaktionen utsåg som det decenniets ord. Vi har nämligen slutat göra saker, istället väljer vi att göra saker. Politiker uttalar sig inte längre, de väljer att uttala sig och företag lanserar inte produkter utan väljer att lansera. Frekvensen av ordet välja i testarkivet hade på bara några år ökat med 30%

Förutom att välja så har vi också börjat leverera de senaste åren. Tidigare var leverera förbehållit handelsnäringen som levererade varor och tjänster, men nu levererar vi alla. Idrottsmän levererar resultat, offentliga sektorn levererar service till sina ”brukare” och politiker och företagledare levererar resultat till väljare och ägare.

I år ska jag leverera X miljoner i omsättning till företagets ägare, men först ska jag leverera en mugg varm choklad till min dotter. Planerar leverera ett nytt blogginlägg på söndag om jag inte väljer att göra något annat istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s