Fjärde åldern

”Den här boken ska jag inte köpa. Det är 19 år kvar tills jag blir 70”. Så klokt tänkte jag när jag läste om Patricia Tudor-Sandahls senaste bok ”Den fjärde åldern” . Jag har ju precis växt in i hennes bok ”Den tredje åldern” som behandlar livet mellan 50 och 70. Och den har ju stått i bokhyllan i 10 år.

Men i bokhandeln blev jag lite sugen. Spännande baksidestext, mycket ledig tid i helgen och ett väder som passar för att sitta framför en brasa och läsa. Man ska ju dessutom gynna sin lokala bokhandel.

Och så klok jag var. Den handlar egentligen inte så mycket om livet efter 70 -som Patricia Tudor-Sandahl benämner som den fjärde åldern utan faktiskt om de sju dödssynderna och hur de är i högsta grad levande i våra moderna liv. Det är en intressant och spännande läsning och kanske blir jag lite halvbildad. Men tyvärr har ju mitt intåg i den tredje åldern gjort att minnet inte är vad det varit.

”Säg det sju gånger” uppmanade en botanikprofessor min mamma och hennes medresenärer på en botanikresa när de fått lära sig en ny växt.

Får se: avund,avund,….vrede,vrede….frosseri,frosseri….girighet,girighet….vällust,vällust…..likgiltighet,likgiltighet ….högmod,högmod……

Där satt grundbegreppen. Nu gäller det att minnas allt klokt boken utvecklar runt varje gammal dödssynd. Men boken är ju min så det är bara att hämta den igen i bokhyllan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s