Tid att läsa

Jag är lästidsoptimist och tror att jag ska hinna läsa mycket mer än jag faktiskt gör. Men ibland hopar sig övertidsvarningarna från biblioteket och de nyinköpta böckerna ligger och ser förebrående ut. Väninnorna i vår lilla bokklubb får vänta ytterligare en månad på att få tillbaka sina böcker. Men å andra sidan får jag vänta på att få tillbaka mina.

Idag ordnade jag lite lästid genom att ta tåget till västkusten istället för att köra bil. Tre timmar i sällskap med Jonas Gardell och Jesus. (Gardell J: Om Jesus. Norstedts 2009).

Maria Schottenius skriver i Dagens DN om vår syn på den tid vi lägger på läsandet och hon berättar om hur litteraturen beskriver olika karaktärer av bokläsare. Är bokläsandet skadligt eller nyttigt? Den frågan besvaras väldigt olika av såväl olika kulturer och tidspoker.

Men Schottenius tycker liksom jag att det vore härligt med mer tid till läsandet och därför har DN utlyst ett upprop till läsarna om att maila in tips på hur man kan finna mer tid till läsning. tipsabokredaktionen@dn.se är adressen. Sedan är det bara att ta sig tid att hinna läsa DN så man få del av tipsen hur man tar sig tid (lite Moment 22 över det hela?).

Mitt tips nummer två är att sluta blogga nu och återgå till Gardells bok om Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s